Valmista ise vitamiinidest ja mineraalainetest pakatav pesto peterselliga. ?
? Petersell sisaldab:
✔ Rauda
✔ Kaaliumi
✔ Naatrium
✔ Kaltsiumi
✔ Fosforit
✔ C-vitamiini
✔ B-rühma vitamiine
✔ Valku
✔ Oblikhapet
✔ Süsivesikuid.
Petersell on väga hea seedimisele – kiirendades ainevahetust ning leevendab toitumisest tekkinud vaevusi.
Petersellipesto koos üheksa supertoiduga toimib organismi puhastavalt, aitab hoida keha aluselist tasakaalu ning immuunsüsteemi normaalset funktsioneerimist.
9 Superfoods on roheliste supertoitude segu, mis toetab:
✔ Organismi üldseisundit,
✔ Immuunsüsteemi,
✔ Seedeprotsesse,
✔Organismi puhastumist.
Selles sisalduvas moringas on äärmiselt kõrge toiteväärtus sisaldades 90 erinevat toitainet ja 46 erinevat antioksüdanti. Spirulina ja klorella on rikkad organismile vajalike fütotoitainete nagu beetakaroteen, klorofüll ja teiste sarnaste ühendite poolest, mis aitavad kaasa keha puhastumisele. Lutsern, nisuoras ja teised rohepulbrid on tänu mitmesugustele bioaktiivsetele ainetele elujõudu toetava toimega.
Ajakulu: 10 minutit
Kogus: kahele
Koostisosad:
✔ 50 g värsket peterselli
✔ 1 küüslauguküüs
✔ 1 spl Extra Virgin kookosõli
✔ 15 g kooritud kanepiseemneid
✔ 50 g toortatart
✔ 3-5 spl toasooja vett
✔ 1 kapsel 9 Superfoods Ecosh
✔ Soovi korral Himaalaja soola.
⇨ Võimalusel eelista mahe toorainet.
Valmistamine:
- Pese vajadusel petersell ja haki varred peenemaks.
- Pane petersell saumikseri nõusse ootele ja lisa sinna ka kooritud kanepiseemned.
- Rösti kuival pannil kergelt toortatar 2 min. Ja lisa peterselli juurde ootele.
- Vajuta küüslauguküüs noaga lapiti pehmeks,et mahlad saaksid välja tulla.
- Pane pannile kookosõli ja küüslauguküüs.Kuumuta kergelt 2-3 min,et õli omastaks küüslaugu maitse. Lase jahtuda!
- Lisa jahtunud küüslauk ja õli peterselli juurde ning alusta saumikserdamist.
- Lisa supilusika haaval vett,et segu oleks lihtsam mikserdada ning saaksid endale meelepärase konsistentsi.
- Vahetult ennem serveerimist ava 9 Superfoodsi kapsel ning lisa pestosse.
NB! 9 Superfoods sisaldab vetikaid, millel on umami maitse, sellepärast oleks oluline kindlasti maitsta pestot enne soola lisamist.
⇨ Petersellipesto on parim värskena, samal päeval söömiseks! Pesto on hea kaaslane ahjus röstitud köögiviljadele või hoopis leivamäärdena.
Head katsetamist!
Retsepti ja foto autor: Kadri Eisler, Biotheka