Kuidas valmistada headest bakteritest tulvil jogurtit??

? Kookospiima kasulikkus:

✔ B-vitamiinid (B1, B2, B3, B6)

✔ B-grupi vitamiinid on olulised põhitoitainete ainevahetuses ning organismi energiaga varustamisel

✔ Rikkalikult kiudaineid mis toetavad „heade bakterite“ elutegevust soolestikus

✔ Lipiidi nimega lauriinhape, mis toetab immuunsüsteemi

 “Kookospiim on hea alternatiiv lehmapiimale – kuna seda saavad tarbida ka kaseiini- ja laktoositalumatusega inimesed, aga ka kõik teised kellele meeldib kreemjas tekstuur ning pähkline maitse.”

“Head bakterid ehk probiootikumid aitavad seedida toitu, omastada toitaineid ja vitamiine, parandada meeleolu, ravida teatud soolestikuprobleeme, hoida kontrolli all patogeenseid baktereid ning toetada immuunsüsteemi.”

Ecosh Life Ecobiotic, Probiootikum 12 bakteritüvega , mis toetab:

✔ Seedeprotsesse,

✔ Toitainete imendumist,

✔ Toitainete lõhustumist,

✔ Immuunsüsteemi,

✔Organismi puhastumist.

EcoBioticu päevane annus sisaldab kokku ligi 40 miljardit piimhappebakterit, mis on piisav kogus nn „kasulike“ bakterite konsentratsiooni tõstmiseks organismis. Piimhappebakterite tarbimine aitab peale antibiootikumi kuuri tagada tasakaalu soolestiku mikroflooras ning parandada organismi kaitsemehhanismi. Kasulike bakterite juurde manustamine probiootikumide näol aitab kaasa hea tervise säilitamisele.

Ajakulu: 24-72 h

Kogus: kahele

Koostisosad:

✔ 400 g Toasooja kookoskreemi või rammusat kookospiima (ainult pakemat osa) (ilma lisaaineteta) 

✔ 4 Kapslit Ecosh Ecobiotic probiootikume

Võimalusel eelista mahe toorainet.

Valmistamine:

  1. Kalla kookoskreem klaaspurki ning sega korralikult.
  2. Kui segades jäävad siiski tükid blenderda või saumikserda kookoskreem läbi.
  3. Sega kookoskreemi hulka 3 Ecosh Ecobiotic probiootikumi kapsli sisu.
  4. Seejärel kata purk õhukese puuvillase kanga või marliga ning seo kinni.
  5. Hoia soojas (23+ kraadi) 12–24 tundi.
  6. Kookospiima jogurt hakkab mullitama ning lõhnab magus-hapukalt kui on valmis!
  7. Soovi korral magusta vanilje või kookospalmisuhkruga.
  8.  Parim nautimiseks koos puuviljade ja marjadega.

⇨  “NB! Segamiseks kasuta ainult puu-või plastiklusikat. Metall võib bakteritega reageerida ning mõjutada jogurti hapnemisprotsessi ning maitset .”

⇨ “ Enne serveerimist sule purk õhukindlalt ning hoia üleöö külmkapis,et jogurt saavutaks õige tekstuuri .”

                                                           

                            “Tee pai endale ja oma kõhule!”

 

Retsepti ja foto autor: Kadri Eisler, Biotheka

Allikad: https://et.wikipedia.org/wiki/Kookospiim

 

Was this post helpful?

Lisa kommentaar