Valmista ise kodus oma kehale suurepärane vahepala.
Need trühvlid on keha puhastavad, toitainete rikkad ja hea tuju loojad.
Võilille ja moringa kooslus puhastab ja lisab trühvlitesse suurel hulgal toitaineid.
Ainuüksi Moringa puu lehed sisaldavad 90 erinevat toitainet ja 46 erinevat antioksüdanti. Erakordselt kõrge toiteväärtusega Moringa stimuleerib kogu organismi süsteemi, tõstab energiataset ning vastupidavust välismõjutustele.
Bioaktiivsete ühendite poolest rikas moringa aitab kaasa organismi ainevahetusprotsessile, tõstes immuunsust ning väljutades organismist jääkaineid.
Kakaos sisalduv trüptofaan aktiveerib aga meie kehas serotoniini tootmise ehk nn. heatuju hormooni. Kaneelist leitud antioksütantidel on põletikuvastased toimed ning ka prebiootilised omadused. See tähendab, et kaneeli tarbimine aitab kaasa kasulike bakterite arengule ning piirab haigusttekitavate bakterite levikut. Pikas perspektiivis kaneeli söömine aitab parandada kõhu mikrofloorat.
Ajakulu: 20 minutit+öökülmas
Kogus: Umbes 8 trühvlit
Koostisosad:
● 90 g kvaliteetset vähemalt 70% šokolaadi
● 62 g kookoskreemi (kookospiima paksem osa)
● 0.25 tl kaneeli
● 2 kapslit Ecosh võilille juure ekstrakti
● 2 kapslit Ecosh moringat
● pisut roosat Himaalaja soola
● soovikorral 1 spl vahtrasiirupit
Valmistamine:
1. Haki šokolaad. Pane kookoskreem potti ja kuumuta keemiseni ning eemalda kohe tulelt.
2. Lisa hakitud šokolaad ja sega kuni šokolaad on sulanud. Lisa kaneel, sool ja soovi korral vahtrasiirup. Lase segul seista 5-10 min. Seejärel puista kapslite sisu täidise hulka ja sega.
3. Aseta šokolaaditäidis külma vähemalt 2-3 h kuni segu on tahenenud. Seejärel võta täidist teelusikaga ja veereta käte vahel pallideks. Valminud palle veereta riivitud šokolaadi või toorkakao sees. Aseta külmkappi ja säilita üleöö, et maitsed saaksid ühtlustuda.
Tervislikku maiustamist!
Retsepti ja foto autor: Kadri Eisler, Biotheka